Zdroj: Dar1930 via Getty Images
Domácí dušený tuřín Německá kuchyně
Tento vydatný dušený brukvový salát byl vždy základem mé sbírky zimních receptů. Po nesčetných pokusech a vylepšeních jsem nyní vytvořila recept, který dokonale vyvažuje vydatnou bohatost a lehkou chuť kořenové zeleniny. S každou lžící tohoto klasického německého guláše si uvědomíte, jak dobře naladěný a lákavý může být zimní večer.
Ingredience
- 1 velké Tuřín
- 2 mrkev
- 1 Cibule
- 2 Brambory
- 200 g Prorostlá slanina
- 2 Tablespoon olej
- 11⁄2 l zeleninový vývar
- sůl a pepř podle chuti
- Čerstvě nasekaná petržel na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Klasický německý dušený tuřín připravíte tak, že oloupete a nakrájíte tuřín, mrkev a brambory. Tato směs zeleniny vede k harmonické rovnováze mezi sladkostí a škrobem, což dodává guláši příjemnou hloubku.
Nakrájejte cibuli a slaninu na malé kousky. Slaninu osmažte do křupava, pak ji vyjměte z hrnce a dejte stranou.
Ve stejném hrnci, ve kterém se opékala slanina, rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli do průsvitna. To dodá dušenému masu další aroma a hloubku.
Nyní přidejte na kostičky nakrájenou zeleninu a před přidáním vývaru ji lehce orestujte. Vařte asi 25 až 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
Guláš osolte a opepřete. Poté přidejte předem osmaženou slaninu a vařte dalších 5 minut.
Před podáváním dušený tuřín ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou. Čerstvá zeleň zvýrazní rustikální charakter tohoto guláše a dodá pokrmu na vizuální přitažlivosti.