Zdroj: Pixabay: Catkin
Domácí bramborový chléb
Tento recept na bramborový chléb je jednoduchý a snadno si ho připravíte doma.
Ingredience
- 500 g mouka hladká speciální
- 2 ks Brambory
- 1 ks Suché kvasnice
- 1 čajová lžička cukr
- 1 čajová lžička Sůl
- 2 lžíce olej
- 250 ml Teplá voda
Nejnovější letáky
Postup
Vaříme brambory v slané vodě. Až jsou hotové, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout.
Ve mísce smícháme mouku, droždí, cukr a sůl. Poté přidáme olej, vychladlou bramborovou kaši a teplou vodu. Směs mícháme, dokud není hladká a pružná.
Těsto necháme kynout na teplém místě pod utěrkou na dvě hodiny, nebo dokud se nezdvojnásobí objemem.
Těsto poté složíme na dosku posypanou moukou a vytvarujeme chleba. Položíme ho na plech vyložený pečicím papírem. Můžeme ho posypat sezamovými semínky nebo vločkami a na vrchu jemně zarezáváme nožem.
Pečeme při teplotě 180 °C po dobu 40-50 minut. Chléb by měl být zlatohnědý a měli byste slyšet dutý zvuk, když na něj zaklepete.
Po upečení necháme chleba vychladnout na mřížce.