Zdroj: Unsplash
Dokonalý domácí hovězí hamburger
Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají chutný a jemný hovězí burger, který si zachová svou šťavnatost. Kombinace koření a přísad poskytuje neuvěřitelnou chuť a vůni, kterou budou vaši hosté milovat.
Ingredience
- 500 g hovězího mletého masa
- 1 lžička soli
- 1⁄2 lžičky pepře
- 2 stroužky česneku nakrájené na jemno
- 1⁄4 šálku nakrájené cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce kečupu
- 4 plátky syra
- 4 housky na burgery
Nejnovější letáky
Postup
V míse smíchejte mleté maso, sůl, pepř, česnek, cibuli, vejce, hořčici a kečup. V ruce maso promačkejte, dokud se všechny ingredience dobře nepromíchají. Z masové směsi vytvarujte 4 placky o průměru asi 1,5 cm. Gril nebo pánev předehřejte na vysokou teplotu. Vložte masové placky a pečte asi 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud maso není propečené. V posledních minutách pečení na maso položte plátky sýra, aby se roztavily. Naplňte housky na burgery masem, sýrem a dalšími přísadami podle vašeho výběru (např. salát, rajčata, okurky, kečup, hořčice atd.) a podávejte.