Cuketové Ragů
Cuketové Ragů je jeden z mnoha způsobů, jak využít zeleninu a připravit lehké, výživné a chutné jídlo pro rodinu či přátele. Struktura a chuť cukety se dobře doplňuje s ostatními chutěmi a texturami v ragů – omáčce, která je tradičně připravována s masem nebo zeleninou.
Ingredience
- 2 cukety
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g mletého mäsa
- 400 g konzervovaných rajčat
- sůl, pepř
- bylinky dle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Cukety nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli spolu s česnekem, dokud nezměknou a nezačnou mírně hnědnout.
Přidáme mleté maso a orestujeme ho dozlatova.
Do pánve přidáme cukety a necháme je podusit, dokud nezačnou změkčovat.
Poté přidáme konzervovaná rajčata, dochutíme solí, pepřem a bylinkami a necháme asi 20 minut probublávat, aby se chutě propojily.
Cuketové ragů podáváme s křupavým bagetou nebo těstovinami.