Cuketove placky
Cuketové placičky, rovná se nekonečná vůně v kuchyni, jsou svěží voňavé a neuvěřitelně chutné. Můj tip, určitě nezaměňujte čerstvé bylinky za sušené, je potřeba se této kombinace bylin nebát, vytvoří společně s cuketou dokonalou harmonii chutí.
Ingredience
- 2 menší cukety
- 1 lžíce nadrobno nasekané čerstvé máty
- 3 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky
- 1 lžíce nadrobno nasekaného kopru
- 2 jarní cibulky nakrájené na drobno
- 100 g sýru feta
- špetku prášku do pečiva
- 1 celé vejce
- pepř sůl
- 4 lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Nejnovější letáky
Postup
1. Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle, lehce osolte, dejte do cedníku a nechte v lednici tak 30’ okapat přebytečnou vodu. Těsně před přípravou ještě zbylou tekutinu dobře vymačkejte.
2. Do mísy dejte cuketu, petržel, mátu, cibulku, kopr a promíchejte, pak přidejte vejce, okořente solí, pepřem, přidejte nadrobenou fetu. Směs znovu promíchejte a přidejte mouku, do které jste zamíchali kypřící prášek do pečiva.
3. Vzniklé, ne příliš husté, ani ne příliš řídké, těstíčko lžící nabírejte a vyklopte na rozehřátou pánev s olejem a tvarujte placičky. Smažte z obou stran při mírné teplotě do křupava.
4. Podávejte teplé nebo i studené s tzatziki nebo jiným dipem.