Zdroj: A_Lein from Getty Images
Chřestový quiche
Chřestový quiche je luxusní jídlo, které si zamilujete. Je to perfektní jídlo na oslavu jarních a letních měsíců, kdy je chřest v sezóně. Je to také ideální pro vegetariány.
Ingredience
Těsto
- 200 g hladká mouka
- 100 g máslo
- 1 ks vejce
- 2 lžíce sůl
- 4 lžice Ledová voda
Náplň
- 500 g zlatožlutý chřest
- 200 g Smetana
- 3 ks vejce
- 150 g strouhaný sýr ementál
- 1 ks červená cibule
- 2 lžíce sůl
- 2 lžíce mletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejeme troubu na 180 stupňů C a připravíme si formu na quiche.
Pro těsto smícháme mouku se solí a poté přidáme máslo. Smícháme, dokud nevznikne drobenka.
Přidáme vejce a ledovou vodu, zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme odpočívat v lednici.
Chřest očistíme, spodní zdřevnatělé konce odstraníme a chřest nakrájíme na menší kousky.
Cibuli nakrájíme na tenké půlkruhy.
Vejce smícháme se smetanou, přidáme sýr, cibuli, chřest, sůl a pepř a vše důkladně promícháme.
Těsto vyválíme a vložíme do formy. Na těsto naneseme náplň a pečeme asi 45 minut, dokud není quiche zlatavý a pevný.
Nechejte quiche chvíli vychladnout před podáváním.