INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/2c471aa6a82037493d82179107813f.jpeg)
Červené zelí ke kachně
Staročeská klasika kterou si oblíbíte doma ke každému masu
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 ks hlávky středního modrého zelí
- 1 ks červené cibule
- 1 ks jablka nakrájeného šampion
- 100 g uzeného špeku
- 3 ks bobkový list
- 1 ks badyánu
- 200 ml jablečný džus
- 50 g cukr
- Sůl sůl
- 100 ml jablečný ocet
- 200 g brusinek s vyšším obsahem brusinek
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Zelí si nakrouháme bez dřevnatého koštálu do misky a lehce nasolíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/a10f8301b64735507a078ff51868be.jpeg)
2. Krok
Vyškvaříme si špek na tuk spolu s jablkem, badyánem a bobkovým listem.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/1cf4fb05f34f5416d613392c12effd.jpeg)
3. Krok
Nakrájíme zelí a přidáme jej do směsí vyškvařeného jablka a špeku. Podlijeme jablečným džusem, osolíme a necháme pod poklicí dusit okolo 20 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/9712ce8319a18aced20dcf35e6ae4f.jpeg)
4. Krok
Zelí by nemělo být rozdušené ale trochu na zkus.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/162ecad849c8218f06e5c4c6970bbf.jpeg)
5. Krok
Poté dochutíme jablečným octem, díky tomu zelí zkřehne. Přidáme brusinkový džem s vyšším podílem brusinek, sůl a cukr cukr podle chuti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/1c9f7e7347c1eb3f94efbe69cc849a.jpeg)
6. Krok
Servírujeme třeba ke kachně s bramborovými lokšemi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/YKHBl8ScUWM8BH4Ahd6P/9c92c0fefb940748458e46da600bf1.jpeg)