Bun bo
Bun bo nam bo, neboli v překladu \hovězí nudle\ je tradiční vietnamskou polévkou plnou chutí a vůní. Tento recept vám představí postup přípravy autentické verze bun bo nam bo, která je jednou z nejoblíbenějších variant. Jde o hutnou hovězí polévku s rýžovými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Dobrou chuť!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 200 g rýžových nudlí
- 2 Lžíce oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 Lžíce hoisin omáčky
- 1 lžička rybí omáčky
- 1 kus hřebíčků
- 1 lžička mletého pepře
- 1 kus skořice
- 2 l vody
- sůl
- 300 g mungo klíčků
- 1 pórek
- 200 g čerstvého koriandru
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm maso, cibuli a česnek.
Přidejte hoisin omáčku, rybí omáčku, hřebíček, pepř a skořici a vše promíchejte s masem.
Přidejte vodu a vařte na mírném ohni cca 2-3 hodiny.
Mezitím si připravte nudle dle návodu na obalu.
Když je polévka hotová, přidejte do ní mungo klíčky, nudle a promíchejte.
Nakonec do polévky přidejte nasekaný pórek, koriandr a mátu.
Před podáváním polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.