INZERCE

Bun bo

Bun bo nam bo, neboli v překladu \hovězí nudle\ je tradiční vietnamskou polévkou plnou chutí a vůní. Tento recept vám představí postup přípravy autentické verze bun bo nam bo, která je jednou z nejoblíbenějších variant. Jde o hutnou hovězí polévku s rýžovými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Dobrou chuť!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 200 g rýžových nudlí Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 Lžíce hoisin omáčky Přidáno do
  • 1 lžička rybí omáčky Přidáno do
  • 1 kus hřebíčků Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 kus skořice Přidáno do
  • 2 l vody Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 300 g mungo klíčků Přidáno do
  • 1 pórek Přidáno do
  • 200 g čerstvého koriandru Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na plátky.

2. Krok

Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm maso, cibuli a česnek.

3. Krok

Přidejte hoisin omáčku, rybí omáčku, hřebíček, pepř a skořici a vše promíchejte s masem.

4. Krok

Přidejte vodu a vařte na mírném ohni cca 2-3 hodiny.

5. Krok

Mezitím si připravte nudle dle návodu na obalu.

6. Krok

Když je polévka hotová, přidejte do ní mungo klíčky, nudle a promíchejte.

7. Krok

Nakonec do polévky přidejte nasekaný pórek, koriandr a mátu.

8. Krok

Před podáváním polévku dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty