Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami
Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.
Ingredience
- 500 g bulguru
- 2 Střední červené řepy čerstvé
- citronu
- sůl a pepř
- olivový olej
- 1 uzené tofu
- 125 g borůvek
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si v osolené vodě uvaříme bulgur do poloměkká cca 10min aby nebyl úplně rozvařený ale na zkus.
Očistíme si červenou řepu a nakrájíme na kostičky. Poté si rozehřejeme olivový olej extra panenský na pánví a vložme na ni nakrájenou řepu, osolíme a pomalu opékáme dokud nám nezměkne trvá to cca 5-10minut, kdo má rád řepu pikantnější může klidně přidat i česnek a tymián dodá tomu výraznější chuť.
Na druhé pánvi si taktéž rozehřejte trochu olivového oleje a na něm zase pozměnu orestujte uzené tofu. Pomalinku restujte dokud tofu nebude mít krásnu zlatavou barvu přidejte nasekané bylinky a borůvky. Taktéž ochuťte solí a čerstvým pepřem.
Scezený Bulgur nechte okapat a promíchejte spolu s řepou v pánvi, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a rovnou servírujte na talíři, dozdobte opečeným tofu sýrem a borůvkami popřípadě jedlými květy.
Dobrou chuť