INZERCE
Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami

Bulgurové rizoto s červenou řepou, uzeným tofu a borůvkami

Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g bulguru Přidáno do
  • 2 Střední červené řepy čerstvé Přidáno do
  • citronu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • 1 uzené tofu Přidáno do
  • 125 g borůvek Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si v osolené vodě uvaříme bulgur do poloměkká cca 10min aby nebyl úplně rozvařený ale na zkus.

2. Krok

Očistíme si červenou řepu a nakrájíme na kostičky. Poté si rozehřejeme olivový olej extra panenský na pánví a vložme na ni nakrájenou řepu, osolíme a pomalu opékáme dokud nám nezměkne trvá to cca 5-10minut, kdo má rád řepu pikantnější může klidně přidat i česnek a tymián dodá tomu výraznější chuť.

3. Krok

Na druhé pánvi si taktéž rozehřejte trochu olivového oleje a na něm zase pozměnu orestujte uzené tofu. Pomalinku restujte dokud tofu nebude mít krásnu zlatavou barvu přidejte nasekané bylinky a borůvky. Taktéž ochuťte solí a čerstvým pepřem.

4. Krok

Scezený Bulgur nechte okapat a promíchejte spolu s řepou v pánvi, ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a rovnou servírujte na talíři, dozdobte opečeným tofu sýrem a borůvkami popřípadě jedlými květy.

5. Krok

Dobrou chuť

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty