Zdroj: Yuliya Furman from Canva
Bulgur se zeleninou
Miluji tento recept na bulgur ze zeleniny. Jedná se o jednoduché, rychlé a zdravé jídlo, které je plné chuti a nutriční hodnoty. Dokonale se hodí ako rýchly oběd.
Ingredience
- 1 Pohár bulguru
- 2 šálky vývaru
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 Karafiáty česneku
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 ks mrkev
- sůl a pepř dle chuti
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Bulgur opláchněte pod studenou vodou a nechte ho nabobtnat ve vývaru, podle instrukcí na balení. Toto je důležité, bulgur by měl zůstat vláčný, ale ne rozměklý.
Mezitím si na pánvi rozehřejte olivový olej a na středním ohni orestujte cibuli a česnek dokud se nezačnou zlatavě zbarvovat.
Přidejte do pánve ostatní zeleninu (papriku, cuketu, mrkev) a smažte, dokud není zelenina měkká. Dbejte na to, aby zelenina zůstala křupavá, nesmí se povařit úplně do měkka.
Bulgur opláchněte jednou posledně a přidejte do pánve k zelenině. Sůl a pepř přidejte dle chuti.
Nechte vše společně podusit na mírném ohni 5 minut, aby se chutě propojily.
Bulgur na talíři posypte petrželkou.