Zdroj: FB: Vaření doma i v přírodě
Buchtičky se šodó
Tradiční český dezert, který je milovaný po generace. Jedná se o drobné kynuté buchtičky podávané s voňavým šodó- sladkou omáčkou.
Ingredience
Těsto
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 1 ks droždí
- 250 ml mléka
- 1 ks vejce
- 50 g máslo
Šodó
- 1000 ml mléka
- 200 g cukru
- 2 lžící vanilkového cukru
- 2 ks vejce
- 1 Lžíce hladké mouky
Nejnovější letáky
Postup
Příprava těsta: Do velké mísy prosejte mouku. Přidejte cukr. Droždí rozpusťte v teplém mléce a přidejte do mísy. Přidejte rozmíchané vejce a máslo. Těsto zpracujte na hladké a nechejte ho kynout.
Příprava buchtiček: Kynuté těsto rozdělte na malé kousky a z nich vyformujte buchtičky. Buchtičky pokládejte na plech a nechejte je znovu kynout. Potom je pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 15-20 minut, dokud nejsou zlatavé.
Příprava šodó: Do velkého hrnce nalijte mléko. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Mírně povařte. Vejce rozšlehejte s moukou a přidejte do hrnce. Za stálého míchání šodó vařte, dokud nezhoustne.
Podávání: Hotové buchtičky podávejte s teplým šodó. Dobrou chuť!