Zdroj: Saulich from Getty Images
Brokolicová krémová polévka bez mouky
Tuto brokolicovou polévku milujeme, zejména pro její jemnou chuť. Já ji nezahušťuji moukou.
Ingredience
- 1 kus brokolice
- 1 kus velká cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 l Zeleninový nebo kuřecí vývar
- 100 ml Smetana ke šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce Olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Na pánvi rozehřáté na střední teplotu osmahněte na lžíci olivového oleje nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po několika minutách přidejte brokolici nakrájenou na menší růžičky a smažte několik minut dozlatova. Tento krok dodá polévce intenzivnější chuť.
Zeleninu zalijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 15 minut, dokud brokolice nezměkne. Podle chuti ji osolte a opepřete.
Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Pokud máte rádi hrubší strukturu, nemusíte všechnu zeleninu úplně rozmixovat. Někdy nechávám několik kousků brokolice, aby se v polévce objevily jako "kousky", což jí dodá na chuti.
Nakonec přidejte smetanu a nechte ji 2 minuty povařit.