Zdroj: Panagiotis Kyriakos from Getty Images
Bramborovo-česneková polévka
Toto je klasický recept na jednoduchou a chutnou bramborovo-česnekovou polévku. Skvělá pro studené dny nebo když máte chuť na něco teplého.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 500 g Brambory
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
Koření
- 1 čajová lžička sůl a pepř
- 2 pl olej
- 2 l voda
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že oloupáte a nakrájíte brambory na menší kousky.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezačne měnit barvu na zlatou.
Přidejte nakrájené brambory a vše dobře promíchejte. Restujte brambory s cibulí a česnekem přibližně 10 minut.
Přidejte vodu, sůl a pepř. Přiveďte k varu a pak vařte na mírném ohni přibližně 30 minut, dokud brambory nebudou měkké.
Když jsou brambory měkké, polévku sundejte z ohně. Pokud chcete hladší konzistenci, můžete polévku rozmíchat ponorným mixérem.
Podávejte teplé. Polévku můžete posypat bylinkami pro víc chuti.