Zdroj: pixabay
Bramborové placky
Tradiční, voňavé placičky, na které se vždy těší celá rodina. Tento ověřený recept chutná každému.
Ingredience
- 4 velké brambory
- 1 žlutá cibule
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžička soli
- mletý černý pepř podle chuti
- 2 Lžíce hladké mouky nebo více podle potřeby
- 1 šálek rostlinného oleje na smažení nebo podle potřeby
Nejnovější letáky
Postup
Brambory a cibuli nastrouhejte najemno do velké mísy. Přebytečnou tekutinu slijte. Vmíchejte vejce, sůl a pepř. Přidejte tolik mouky, aby směs byla hustá, dohromady asi 2 až 4 lžíce.
Předehřejte troubu na nízkou teplotu, asi 95 stupňů C.
Na dně těžké pánve rozehřejte 1/4 palce oleje na středně vysoké teplotě. Do horkého oleje vhoďte dva nebo tři kopečky těsta o tloušťce 1/4 šálku a hřbetem stěrky je zploštěte tak, aby vznikly palačinky o tloušťce 1/2 palce. Smažte je jednou otočením, dokud nezískají zlatavou
Barvu.
Palačinky přendejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se osušily. Až do podávání je uchovávejte teplé v troubě. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu bramborovou směs.