Zdroj: Pixabay : maria-anne
Bramborové knedlíky napůl a napůl
Tento tradiční recept na bramborové knedlíky napůl a napůl z čerstvých a vařených brambor je vítanou změnou oproti obvyklým přílohám. Knedlíky jsou zvenku křupavé a uvnitř měkké a hladké. Jsou dokonalým doplněním k jakémukoli masitému jídlu.
Ingredience
- 500 g Moučnaté brambory
- 500 g Syrové brambory
- 60 g Krůpěj
- 2 Kus vajíčka
- 1 Štipka sůl
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na bramborové knedlíky poloviční a poloviční oloupejte syrové a vařené brambory a jemně je nastrouhejte. Strouhané brambory vložte do kuchyňské utěrky a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
Dejte brambory do velké mísy a přidejte krupici, vajíčka a sůl. Těsto důkladně prohněťte, dokud nevznikne hladké těsto.
Vyformujte těsto na knedlíky a vařte je ve velkém hrnci s vroucí slanou vodou po dobu 20 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu.
Vyjměte bramborové knedlíky napůl a napůl šlicovou lžící z vody a nechte je několik minut ochladit, než je podáte.