INZERCE

Zdroj: Pixabay : maria-anne

Bramborové knedlíky napůl a napůl

Tento tradiční recept na bramborové knedlíky napůl a napůl z čerstvých a vařených brambor je vítanou změnou oproti obvyklým přílohám. Knedlíky jsou zvenku křupavé a uvnitř měkké a hladké. Jsou dokonalým doplněním k jakémukoli masitému jídlu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Moučnaté brambory Přidáno do
  • 500 g Syrové brambory Přidáno do
  • 60 g Krůpěj Přidáno do
  • 2 Kus vajíčka Přidáno do
  • 1 Štipka sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro recept na bramborové knedlíky poloviční a poloviční oloupejte syrové a vařené brambory a jemně je nastrouhejte. Strouhané brambory vložte do kuchyňské utěrky a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2. Krok

Dejte brambory do velké mísy a přidejte krupici, vajíčka a sůl. Těsto důkladně prohněťte, dokud nevznikne hladké těsto.

3. Krok

Vyformujte těsto na knedlíky a vařte je ve velkém hrnci s vroucí slanou vodou po dobu 20 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

4. Krok

Vyjměte bramborové knedlíky napůl a napůl šlicovou lžící z vody a nechte je několik minut ochladit, než je podáte.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty