Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Bramborové knedlíky bez mouky
Perfektní bramborové knedlíky bez mouky, které se hodí jako příloha k hlavnímu chodu.
Ingredience
- 1 kg brambor
- 2 kus vejce
- sůl
- muškátový oříšek
- 150 g g Bramborový škrob
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve oloupejte brambory a strouhajte je na hrubom strouhadle. Strouhané brambory nechte chvíli odstát, aby pustily šťávu, kterou následně z brambor důkladně vymačkejte. Je to důležitý krok, protože tak získáte pevnější těsto pro knedlíky.
Po vymačkání přidejte k bramborám vejce, sůl, nastrouhaný muškátový oříšek a bramborový škrob. Těsto důkladně promíchejte. Já vždy používám ruce, abych cítila, jak je těsto hutné. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte ještě trochu škrobu.
Poté tvořte z těsta knedlíky. Já je obvykle dělám o velikosti menší pomeranče. Když budou příliš velké, hůře se vaří a mohou se rozpadat. Knedlíky vložte do vroucí, osolené vody a vařte zhruba 20 - 25 minut.