:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fHL4_6wWthhpTVCu6p4W/f0c777bb67f47345463a4c30b530c1.jpeg)
Zdroj: zeleno from Getty Images
Bílá květáková polévka
Recept na naši pravidelně vařenou bílou květákovou polévku se smetanou.
Ingredience
- 1 ks květák
- 1 ks cibule
- 2 stroužky Česnek
- 3 lžíce Máslo
- 1 Lžíce Hladká mouka
- 750 ml Vývar
- 100 ml Smetana na vaření
- Sůl, pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Začněme přípravou květáku. Rozdělím ho na růžičky a propláchnu ve studené vodě.
Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je nadrobno. Pak cibuli osmahnu v hrnci na másle dozlatova. Přidám česnek a smažím další minutu.
Květák přidám do hrnce a míchám, aby se opekl ze všech stran. Pak přidám mouku, zamíchám a nechám ji na mírném ohni opéct.
Do hrnce postupně přidávám vývar a míchám. Polévku vařím na mírném ohni 20 až 25 minut, dokud není květák úplně měkký.
Když je květák měkký, odstavím hrnec z ohně a nechám ho chvíli vychladnout. Pak polévku rozmixuji v mixéru dohladka.
Ke konci přidám do květákové polévky více smetany, promíchám ji a nechám chvíli povařit, aby se všechny chutě pěkně propojily.
Nezapomeňte květákovou polévku osolit a opepřit.