Zdroj: Canva
Bibimbap recept
Pokud nevíte, co je bibimbap, jedná se o korejskou kuchyni v jedné misce. Jídlo je velice chutné a jistě si ho ihned zamilujete!
Ingredience
- 2 šálky Rýže
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 Špenát
- 200 g hovězího masa
- 3 vejce
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 Lžíce sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- chilli pasta nebo kimchi
Nejnovější letáky
Postup
Prvně uvařte rýži dle pokynů na obalu.
Nakrájejte mrkev a cuketu na tenké proužky.
Cibuli nakrájejte na tenké kolečka a špenát nasekejte na menší kusy.
Osolte maso a opečte ho na pánvi do zlatova.
Poté ho nakrájejte na menší kousky.
Rozpusťte cukr v pánvi a přidejte stroužky česneku.
Přidejte mrkev a cuketu a restujte je na střední teplotě asi 5 minut.
Poté přidejte špenát a cibuli a restujte další 2-3 minuty.
Smíchejte sójovou omáčku a sezamový olej.
V misce smíchejte vařenou rýži s restovanou zeleninou, kousky masa a sójovou omáčkou s olejem.
Opečte si vajíčka na pánvi.
Nasaďte směs rýže a zeleniny do misek a na každou misku položte jedno vajíčko.
Podle chuti můžete přidat chilli pastu nebo kimchi.
Podávejte pěkně horké.