Zdroj: Canva
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka neobsahuje mouku a chutná k nerozeznání od klasickej bábovky.
Ingredience
- 5 ks Velká vejce
- 100 ml olej
- 200 g krystalový cukr
- 3 ks Zlatý klas (prášek)
- 3 pl kakao
- 1 čl prášek do pečiva
- strouhaný kokos
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuha. Dobrou radou je začít šlehat nejprve bílky a po chvíli přidat polovinu cukru. Když se cukr rozpustí, přidejte druhou polovinu cukru.
K bílkům přidejte vyšlehané žloutky a lehce promíchejte.
Poté přidejte zlatý klas, kakaový prášek a prášek do pečiva. Tip: Pokud chcete mít polovinu koláče hnědou a polovinu bílou, rozdělte těsto na dvě poloviny a kakaový prášek přidejte jen do jedné z nich.
Na konci přidejte olej.
Do vymazané a kokosem vysypané formy nalijte připravené bezlepkové těsto na bábovku.
Pečte několik minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté teplotu snižte na 160 °C a pečte dalších 45 minut. Můžete to vyzkoušet pomocí špejle. Zapíchněte ji do buchty, a pokud je suchá, je buchta upečená.