INZERCE

Zdroj: Pixabay: RitaE

Babiččina pečená kuřecí nádivka Recept

Tyto hřejivé, uklidňující chutě, umocněné nádhernou směsí bylinek a koření, vždy vnesou do jídla nádech nostalgie.

INZERCE

Ingredience

porce
11
  • 1 Velké celé kuře Přidáno do
  • 6 plátky Bílý chléb (lehce opečený a nakrájený na kostičky) Přidáno do
  • 1 Velká cibule (nakrájená na kostičky) Přidáno do
  • 2 stroužky česnek (mletý) Přidáno do
  • 2 stonky Celer (nakrájený) Přidáno do
  • 2 Vejce (lehce našlehaná) Přidáno do
  • 12 šálek masla Přidáno do
  • 14 čajová lžička čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • 14 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 lžíce Koření na drůbež Přidáno do
  • Hrst čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn a petržel nasekané nadrobno). Přidáno do
INZERCE

Postup

110 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 165 °C (325 °F), abyste zajistili stálou teplotu pro dokonale upečeného ptáka.

2. Krok

Podle mě je nejlepší začít přípravou nádivky. Na velké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nakrájený celer a vařte je, dokud nezměknou. Podle mých zkušeností by to mělo trvat asi 10 minut.

3. Krok

Vmíchejte prolisovaný česnek a vařte další dvě minuty, dokud se česnek nerozvoní.

4. Krok

Přidejte opečené kostky chleba a důkladně je promíchejte se zeleninovou směsí na pánvi. Odstavte z ohně. Opékání chleba před použitím do nádivky pomáhá zabránit jeho rozměklosti.

5. Krok

V samostatné míse lehce rozšlehejte vejce. Přidejte drůbeží koření, sůl, pepř a nasekané čerstvé bylinky.

6. Krok

Na pánev s chlebem a zeleninou nalijte vaječnou směs a důkladně promíchejte, aby se kostky chleba rovnoměrně obalily. Díky tomu zůstane nádivka vlhká a chuťově bohatá.

7. Krok

Nyní je čas na plnění kuřete! Ujistěte se, že je kuře zcela rozmražené a dutina je čistá. Lžíci nádivky vložte do kuřecí dutiny volně, protože se během vaření roztahuje.

8. Krok

Plněné kuře položte na pekáč do zapékací mřížky. Pečte asi 90 minut nebo dokud vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 °C (165 °F). Je velmi důležité, aby se kuře nepřevařilo, protože by se mohlo vysušit, proto na něj dávejte pozor.

9. Krok

Nakonec opatrně vyjměte pečené kuře z trouby a před podáváním ho nechte 20 minut odpočívat. Tímto krokem zajistíte, že se v ptáku zachovají všechny šťavnaté chutě. A nezapomeňte vždy před uskladněním zbytků odstranit a vyhodit nádivku; ta zajistí, že kuře zůstane bezpečné ke konzumaci.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

266 recepty

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1378 recepty

Sušení

28 recepty

Vánoční

83 recepty

Zelí

165 recepty

Rýže

176 recepty

Snídaně

662 recepty