INZERCE
Zdroj: Pixabay
Babiččin velikonoční kynutý mazanec
Bez tradičního mazance by to nebyly pravé Velikonoce! Pokud máte rádi mazanec s křupavou kůrčičkou a měkkým vnitřkem, vyzkoušejte tento tradiční recept na československou dobrotu.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 500 g hladké mouky
- 50 g krystalový cukr
- 1 kostka droždí
- 250 ml mléka
- 2 vejce
- 100 g máslo
- Mák
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
V míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli. Ve vlažném mléce rozdrobte droždí a nechte ho vzejít. Přidejte vejce a rozpuštěné máslo do mouky a zpracujte těsto. Přidejte kvásek a důkladně propracujte těsto. Přidejte rozinky a mák do těsta a znovu promíchejte. Těsto nechte kynout na teplém místě po dobu asi 45 minut. Těsto rozdělte na kulaté placky a nechte je dalších 15 minut kynout. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut na 180 stupňů Celsia. Hotovo! Velikonoční mazanec můžete podávat teplý nebo studený, posypaný cukrem nebo marmeládou.