INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččin velikonoční kynutý mazanec

Bez tradičního mazance by to nebyly pravé Velikonoce! Pokud máte rádi mazanec s křupavou kůrčičkou a měkkým vnitřkem, vyzkoušejte tento tradiční recept na československou dobrotu.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g krystalový cukr Přidáno do
  • 1 kostka droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • Mák Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.

V míse smíchejte mouku, cukr a špetku soli. Ve vlažném mléce rozdrobte droždí a nechte ho vzejít. Přidejte vejce a rozpuštěné máslo do mouky a zpracujte těsto. Přidejte kvásek a důkladně propracujte těsto. Přidejte rozinky a mák do těsta a znovu promíchejte. Těsto nechte kynout na teplém místě po dobu asi 45 minut. Těsto rozdělte na kulaté placky a nechte je dalších 15 minut kynout. Pečte v předehřáté troubě asi 25 minut na 180 stupňů Celsia. Hotovo! Velikonoční mazanec můžete podávat teplý nebo studený, posypaný cukrem nebo marmeládou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty