Zdroj: Pixabay : Armbrust Anna
Zlodějský hrnec s mletým masem rustikální jídlo na večírek
Tento vydatný recept na loupežnický guláš vaří naše rodina již po několik generací. Není nic lepšího než se sejít s blízkými a vychutnat si tento lahodný, sytý guláš. Za ta léta jsem ho připravila nesčetněkrát a vždycky je to hit, zejména v chladných zimních měsících. Dá se připravit i venku na otevřeném ohni.
Ingredience
- 500 Gram Mleté hovězí maso
- 3 střední velikost Brambory
- 2 mrkev
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l hovězí vývar
- 2 Tablespoon rajčatové pyré
- 1 Čajová lžička Paprikový prášek
- sůl a pepř podle chuti
- 2 Tablespoon rostlinný olej
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na loupežnický hrnec nejprve oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli a česnek. Poté oloupejte mrkev a brambory a nakrájejte je na kousky. Dbejte na to, aby všechny kousky byly přibližně stejně velké, aby se vařily rovnoměrně.
Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Poté přidejte mleté hovězí maso a smažte ho, dokud nezhnědne a nerozpadne se. Doporučuji mleté maso příliš nesmažit, ale udržet ho pěkně šťavnaté.
K masu na pánvi přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte 2-3 minuty do měkka. Dávejte pozor, abyste česnek nepřipálili, jinak by mohl zhořknout.
Nyní přidejte rajčatový protlak, mletou papriku, sůl a pepř a dobře promíchejte. Poté do pánve přidejte brambory a mrkev a vše dobře promíchejte.
Nakonec přidejte hovězí vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a pánev přikryjte. Dušené maso nechte vařit asi 1 hodinu, dokud zelenina nezměkne a chutě se dobře nespojí.
A tady to máte - vydatný, lahodný zbojnický guláš, který se skvěle hodí k rodinné večeři nebo na příjemný víkend doma u otevřeného ohně na zahradě. Dobrou chuť!