INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/XG0-Xi5oP4ptkg5_FJjH/63a1a9c4569c5726f2d92b1765eaf6.jpeg)
Zemlbába s jablky
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 10 ks rohlíky
- 5 ks Vejce
- 1 l mléko
- 1 kg jablko
- 250 g Cukr krupicový
- 1 ks máslo
- 1 Vanilkový krystalický cukr
- strouhanka
- 5 polévková lžíce moučkový cukr
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
50 min.
1. Krok
Rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme je do směsi rozšlehaných žloutků s mlékem a vanilkovým cukrem.
2. Krok
Plech si vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Očistíme jablka a nakrájíme je na plátky, které pocukrujeme.
3. Krok
Do pekáče střídavě vrstvíme rohlíky namočené v mléce a jablka. Poslední vrstva jsou rohlíky. Na ně nakrájíme máslo na plátky a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Když je žemlovka jemně růžová, vyjmeme ji.
4. Krok
Na vrch žemlovky dáme sníh, který jsme si ušlehali z bílků a prachového cukru. Žemlovku vrátíme do trouby a upečeme ji, tak aby nám sníh jemně zhnědl.