INZERCE

Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty

Zelná polévka z čerstvého zelí

Zelná polévka je klasickým pokrmem naší české kuchyně, který mi připomíná chvíle strávené u babičky na vesnici. Je to recept, který jsem si oblíbila pro jeho příjemnou chut' a oživení zakysanou smetanou a sázeným vejcem, které mu dodává na krémosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kus střední hlávka zelí Přidáno do
  • 3 kus brambory Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 112 l zeleninového vývaru Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 150 ml zakysané smetany Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
  • sůl, pepř dle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Zelí omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. A také si připravíme cibuli a česnek.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Pozor, aby cibule nepřipálila, to by pokrmu dodalo hořkou chuť.

3. Krok

Do osmažené cibule přidáme zelí a během 10 minut ho podusíme, až trochu změkne. Přidejte také brambory a směs za občasného míchání nechte na pánvi dalších 15 minut.

4. Krok

Přisypeme dvě špetky soli a pepře, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme zeleninovým vývarem. Nechte na mírném ohni dusit, až je zelí i brambory měkké.

5. Krok

Ve vedlejší pánvi si opékneme sázená vejce. Mým tipem je nechat žloutky tekuté, to dodá polévce na výborné chuti.

6. Krok

Polévku dochutíme zakysanou smetanou, ve které krásně propojíme všechny chutě.

7. Krok

Servírujeme sázeným vejcem na vrchu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty