INZERCE
Zdroj: VeselovaElena from Getty Images
Zelené fazolky se slaninou
Je to klasická česká pochoutka, která se skvěle hodí k hlavnímu jídlu i jako doplněk k masu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g čerstvých zelených fazolek
- 150 g kvalitní slaniny
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř dle chuti
- 1 Lžíce rostlinného oleje
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Nejprve si očistíme fazolky a odkrojíme konce. V hrnci s vroucí osolenou vodou je pak povaříme cca 10 minut do měkka. Pak je scedíme a necháme stranou.
2. Krok
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme cibuli, pak přidáme slaninu a smažíme do křupava.
3. Krok
Přidáme prolisovaný česnek a smažíme další minutu. Potom přidáme fazolky, osolíme a opepříme a všechno důkladně promícháme. Fazolky necháme na pánvi ještě asi 5 minut, aby se prohřály a nasály chuť slaniny a cibule.