INZERCE

Zdroj: VeselovaElena from Getty Images

Zelené fazolky se slaninou

Je to klasická česká pochoutka, která se skvěle hodí k hlavnímu jídlu i jako doplněk k masu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých zelených fazolek Přidáno do
  • 150 g kvalitní slaniny Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř dle chuti Přidáno do
  • 1 Lžíce rostlinného oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si očistíme fazolky a odkrojíme konce. V hrnci s vroucí osolenou vodou je pak povaříme cca 10 minut do měkka. Pak je scedíme a necháme stranou.

2. Krok

Slaninu nakrájíme na tenké proužky a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme cibuli, pak přidáme slaninu a smažíme do křupava.

3. Krok

Přidáme prolisovaný česnek a smažíme další minutu. Potom přidáme fazolky, osolíme a opepříme a všechno důkladně promícháme. Fazolky necháme na pánvi ještě asi 5 minut, aby se prohřály a nasály chuť slaniny a cibule.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty