INZERCE
Zdravý rebarborový koláč
Je sezóna rebarbory. Křehké těsto, rebarbora a puding, to jsou suroviny, které se k letnímu koláči hodí. Šťavnatý koláček kyselé chuti s pudingem.
INZERCE
Ingredience
porce
25
těsto
- 200 g hladká mouka
- 150 g studené máslo
- 1 žloutek
- 60 g cukr
- 2 pl studená voda
NÁPLŇ
- 600 g Rebarbora
- 100 g cukr
- 1 pl skořice
- 1 ks vanilkový pudink
- 400 ml mléko
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Z mouky, másla, cukru a vody připravíme křehké těsto. To dáme na cca půl hodiny do lednice, potom ho vyndáme a vyválíme, dáme na plech, vyložíme i okraje plechu.
2. Krok
Rhubarbu očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky. Přisypeme cukr a skořici, promícháme a později ji dáme na těsto. Zarovnáme.
3. Krok
Z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku vytvoříme pudink, ten vylejeme na rebarboru a takto připravený koláč dáme péct.