Zdroj: Pixabay: ponce_photography
Zdravý pečený mangový tvarohový koláč
Svěží tropická chuť zralého manga a smetanové tvarohové dobroty se snoubí s křupavou máslovou krustou, takže tento mangový cheesecake je dokonalým požitkem pro vaše chuťové pohárky.
Ingredience
- 2 šálky Drobky z grahamových sušenek
- 1⁄2 šálek Rozpuštěné nesolené máslo
- 3 Velké zralé mango
- 3 balíčky Změklý smetanový sýr
- 1 šálek krystalový cukr
- 3 Velká vejce
- 1⁄2 šálek šlehačka
- 1 čajová lžička Vanilkový extrakt
- 1 polévková lžíce citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 325 °C. Podle mých zkušeností je dobře vyhřátá trouba ideálním základem pro tvarohový koláč.
V míse smíchejte drobky z grahamových sušenek a rozpuštěné máslo. Tuto směs pevně vtlačte na dno 9palcové pružinové formy. Kůrku můžete nechat asi hodinu odležet v chladničce, podle mě to pomůže k dobře ztuhlému a pevnému základu.
Mango oloupejte, zbavte pecky a rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu. Odstavte.
Ve velké míse vyšlehejte měkký smetanový sýr s cukrem, dokud nebude lehký a nadýchaný. V tomto okamžiku začíná kouzlo, protože nadýchanost opravdu ovlivňuje celkovou strukturu.
Po jednom zašlehejte vejce a dbejte na to, aby se každé z nich plně zapracovalo, než přidáte další.
Vmíchejte mangové pyré, šlehačku, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, ale nezapomeňte to s mícháním přehnat, protože by se do něj mohlo dostat více vzduchu, což by mohlo vést k prasklinám.
Nalijte těsto na dno formy a uhlaďte povrch.
Pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 15 minut nebo dokud se střed po zatřesení jen mírně nezakymácí. Věřte mi, že byste měli odolat nutkání troubu často otevírat, ovlivňuje to proces pečení.
Tvarohový koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté ho dejte na 6 hodin nebo pokud možno přes noc do chladničky. Klíčem k úspěchu je trpělivost, pro dosažení nejlepšího výsledku nechte cheesecake zcela ztuhnout.
Nakrájejte a podávejte, případně ozdobte plátky manga nebo šlehačkou.