Zdroj: Pixabay
Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos
Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.
Ingredience
- 1 Velká hlava květáku, nakrájená na růžičky o velikosti sousta
- 3 pl olivový olej
- sůl a pepř podle chuti
- 1 šálek Strouhaný sýr čedar
- 1⁄2 šálek Nakrájená rajčata
- 1⁄2 šálek Nakrájená červená cibule
- 1⁄4 šálek Nakrájené papričky Jalapeños
- 1⁄4 šálek černé olivy, nakrájené na plátky
- 1⁄4 šálek Nasekaný koriandr
- 1⁄2 šálek zakysaná smetana
- 1⁄2 šálek guacamole
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C (425 °F). Plech na pečení vyložte pergamenovým papírem.
Růžičky květáku rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby byly růžičky rovnoměrně obalené.
Květák pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nezačne hnědnout a na okrajích není křupavý.
Vyjměte plech z trouby. Květák posypte rozdrobeným sýrem, vraťte do trouby a pečte dalších 5 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
Zatímco se sýr rozpouští, nakrájejte rajčata, červenou cibuli a jalapeños na kostičky, černé olivy na plátky a koriandr nasekejte.
Jakmile se sýr rozpustí, vyjměte ho z trouby a květák doplňte nakrájenou zeleninou, plátky oliv a nasekaným koriandrem.
Zálivku pokapejte zakysanou smetanou a guacamolem a ihned podávejte ještě teplou.