Zapečené těstoviny s mletým masem
Skvělý nápad použít mleté maso trochu netradičním způsobem.
Ingredience
Suroviny
- 1 míč těstoviny
- 1 strouček česnek
- 2 pl olivový olej
- 500 g mleté maso
- 1 konzerva Nakrájená rajčata
- Sůl a černý pepř
- bazalka
- 75 ml strouhaný sýr
Bešamel
- 50 g máslo
- 40 ml hladká mouka
- 350 ml plnotučné mléko
- 50 ml strouhaný sýr
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve uvařte těstoviny v osolené vodě. Pokud to chcete urychlit, uvařte vodu v rychlovarné konvici a přelijte ji vařící do hrnce.
Zatímco se těstoviny vaří, připravte maso. Na pánvi (která může být i v troubě) rozehřejte olej, přidejte prolisovaný česnek a chvíli smažte. Přidejte mleté maso a opečte ho. Nyní maso osolte a opepřete, přidejte bazalku.
K masu přidejte jednu sklenici vody z těstovin. Těstoviny sceďte a přidejte je k masové směsi na pánvi.
V hrnci připravte bešamel. Rozehřejte máslo, zaprašte ho moukou a smažte, dokud se pěkně nespojí. Poté pomalu přidejte mléko a za stálého míchání vařte alespoň 10 minut. Přidejte nastrouhaný sýr. V případě potřeby přidejte více soli.
Těstoviny přelijte bešamelovou omáčkou, povrch posypte strouhaným sýrem a zapečte v troubě předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut.