Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Zapečené těstoviny s houbami
Zapečené těstoviny s houbami a smetanou jsou ideální pro rodinné obědy nebo večeře. Kombinace krémové omáčky, křupavého povrchu a aromatických hermelínů zvýrazní chuť pečených hub a těstovin.
Ingredience
- 500 g houb
- 350 g těstovin (penne nebo fusilli)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g smetany na vaření
- 200 g nastrouhaného sýru (muškátový oříšek nebo gouda)
- 2 Lžíce nasekané petrželky
- 1 hermelín
- olivový olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Houby, cibuli a česnek nakrájejte na tenké plátky.
Na pánvi rozpalte olivový olej. Přidejte houby, cibuli a česnek. Orestujte, dokud nejsou houby do zlatova a cibule skleněná. Ochutnejte solí a pepřem.
Mezitím uvařte těstoviny al dente dle instrukcí balení. Scedit a přidat do pánve s houbami.
Přilejte smetanu a polovinu sýru do pánve. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou.
Nalijte směs těstovin do pekáčku. Posypte zbytkem sýru a nakrájeným hermelínem.
Pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud není sýr na vrchu zlatě hnědý a bublinkový.
Posypte nasekanou petrželkou před podáváním. Dobrou chuť!