INZERCE

Zapečená krkovice s bramborem

Zapečená krkovice s bramborem a sýrem je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a vůni po čerstvě upečeném masu. Ideální pro rodinné obědy nebo večeře.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovice Přidáno do
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sádlo Přidáno do
  • 150 ml piva Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na sádle orestujeme z obou stran krkovici, kterou jsme předtím osolili, opepřili a potřeli utřeným česnekem a kmínem. Když je maso opečené, přidáme do pekáče majoránku a zalijeme pivem.

2. Krok

Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Maso pečeme asi hodinu a půl. Občas je potřeba maso podlít pivem, aby nevyschlo.

3. Krok

Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Asi půl hodiny před dokončením pečení masa vyjmeme pekáč z trouby a přidáme brambory. Případně dochutíme solí a pepřem.

4. Krok

Vše vrátíme do trouby a necháme dojít k pečení. Před podáváním maso nakrájíme na porce. Zapečená krkovice s bramborem a smetanou jsou také skvělou variantou tohoto receptu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty