INZERCE

Zapečená krkovice s bramborem

Zapečená krkovice s bramborem a sýrem je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a vůni po čerstvě upečeném masu. Ideální pro rodinné obědy nebo večeře.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové krkovice Přidáno do
  • 1 kg brambor Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sádlo Přidáno do
  • 150 ml piva Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Na sádle orestujeme z obou stran krkovici, kterou jsme předtím osolili, opepřili a potřeli utřeným česnekem a kmínem. Když je maso opečené, přidáme do pekáče majoránku a zalijeme pivem.

2. Krok

Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Maso pečeme asi hodinu a půl. Občas je potřeba maso podlít pivem, aby nevyschlo.

3. Krok

Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Asi půl hodiny před dokončením pečení masa vyjmeme pekáč z trouby a přidáme brambory. Případně dochutíme solí a pepřem.

4. Krok

Vše vrátíme do trouby a necháme dojít k pečení. Před podáváním maso nakrájíme na porce. Zapečená krkovice s bramborem a smetanou jsou také skvělou variantou tohoto receptu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty