Zapečená krkovice s bramborem
Zapečená krkovice s bramborem a sýrem je tradiční české jídlo, které je oblíbené pro svou výraznou chuť a vůni po čerstvě upečeném masu. Ideální pro rodinné obědy nebo večeře.
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 kg brambor
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
- Majoránka
- sádlo
- 150 ml piva
- 1 lžička kmínu
Nejnovější letáky
Postup
Na sádle orestujeme z obou stran krkovici, kterou jsme předtím osolili, opepřili a potřeli utřeným česnekem a kmínem. Když je maso opečené, přidáme do pekáče majoránku a zalijeme pivem.
Pekáč přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Maso pečeme asi hodinu a půl. Občas je potřeba maso podlít pivem, aby nevyschlo.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Asi půl hodiny před dokončením pečení masa vyjmeme pekáč z trouby a přidáme brambory. Případně dochutíme solí a pepřem.
Vše vrátíme do trouby a necháme dojít k pečení. Před podáváním maso nakrájíme na porce. Zapečená krkovice s bramborem a smetanou jsou také skvělou variantou tohoto receptu.