INZERCE
Žampiony z jedné pánve s česnekovým dipem
Rychlý pokrm pro milovníky hub, na podobný způsob jako z německého vánočního trhu
INZERCE
Ingredience
porce
2
Suroviny
- 500 g hnědé žampiony
- 1 cibule
- 2 pl máslo
- 1 pl Mletá paprika sladká
- 1 čl sušené oregano
- 1 pl sójová omáčka
- sůl a pepř
- omytá a nadrobno nasekaná petrželka
Dip
- 200 g creme fraiche
- 200 g zakysaná smetana
- 1 stroužky česneku
- čerstvá pažitka
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Ve velké pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla a orestujeme na něm na čtvrtky a poté plátky nakrájenou cibuli, přidáme čisté žampiony s druhou lžící másla Ochutíme paprikou, oreganem, sójovou omáčkou, solí a pepřem dle chuti, promícháme
2. Krok
Vypneme, vmícháme zhruba hrst nasekané petrželky a ihned podáváme
3. Krok
Na dip smícháme creme fraîche (14%), zakysanou smetanu, prolisovaný velký stroužek česneku a trochu nasekané čerstvé pažitky dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti