Zdroj: Canva
Žampionová polévka
Tento recept na žampionovou polévku je rychlý a snadný na přípravu a obsahuje ingredience, které již pravděpodobně máte v kuchyni. Je to ideální jídlo, které se hodí téměř k čemukoliv, takže vezměte všechny ingredience a pusťte se do vaření!
Ingredience
- 2 Lžíce máslo
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 6 stroužky česneku
- 5 čerstvé žampióny kusů
- 2 šálky kuřecího vývaru
- šálek hladké mouky
- 2 šálky mléka
- a sůl pepř dle chuti
- Tymián
- Petržel
- rozmarýn
Nejnovější letáky
Postup
Na začátku rozpusťte v hrnci na středním plameni máslo a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby. Smažte 5 minut nebo dokud houby nezměknou a lehce nezhnědnou. Poté přilijte 2 šálky zeleninového vývaru a přidejte prolisovaný česnek spolu s čerstvými bylinkami, jako je tymián, petržel nebo rozmarýn. Vše společně vařte 20 minut a dochuťte solí a pepřem. Nakonec polévku rozmixujte na pyré buď mixérem, nebo ponorným mixérem a podávejte! Za necelou půlhodinu můžete mít houbovou polévku, kterou si jistě vychutná každý milovník skvělého jídla!