Zdroj: fotografiche from Getty Images
Základ na pizzu z červených rajčat
Opravdu lahodný a jednoduchý recept na základ na pizzu z čerstvých červených rajčat. Tento recept je ideální jako základ pro všechny vaše oblíbené varianty pizzy.
Ingredience
- 10 kus červené rajčata
- 1 kus Velká cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 lžíce Sušená bazalka
- 1 lžíce Sušený oregano
- mletý černý pepř
- 1⁄2 lžíce sůl
- 2 lžíce olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata umyjte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na pánev rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nebudou měkké a zlatohnědé.
Přidejte nakrájené rajčata, bazalku, oregáno, sůl a pepř. Promíchejte a nechte na mírně vychladlé plotně dusit přibližně 30 minut, dokud se rajčata nerozpadnou a omáčka se neredukuje.
Pomocí tyčového mixéru rozmixujte omáčku do hladka. Pokud je příliš hustá, přidejte trochu vody.
Omáčka je hotová a připravená k použití na pizze. Můžete ji ochladit a skladovat v lednici až týden, nebo ji můžete zmrazit pro pozdější použití.