Zdroj: Kritchai Chaibangyang for iStockPhotos
Vydatný recept na dušené nudle
Miluju dušené nudle a tyhle jsou moje nejoblíbenější! Tímto receptem jsem zachránila nejeden chladný zimní den a potěšila své přátele i rodinu. Guláš je vydatný, výživný a jednoduše vynikající. Příprava je velmi jednoduchá, ale výsledek je ohromující. Vychutnejte si ho!
Ingredience
- 200 g Těstoviny (nejraději používám penne, ale hodí se i jiné druhy)
- 2 mrkev
- 2 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Může rajčata
- 1 l Zeleninová polévka
- 3 Tablespoon olivový olej
- sůl, pepř
- 1 Štipka cukr
- 1 Tablespoon rajčatové pyré
- 1 svazek Petržel
- 1 Hrnek Zakysaná smetana
Nejnovější letáky
Postup
V receptu na dušené nudle nejprve uvařte těstoviny v osolené vodě al dente. Doporučuji je vařit o něco méně, než je uvedeno na obalu, protože se budou později vařit v polévce. Poté je slijte a dejte stranou.
Zatímco se těstoviny vaří, oloupejte a nakrájejte mrkev a cibuli. Česnek nasekejte najemno.
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do průsvitna. Poté přidejte česnek a mrkev a několik minut smažte. Špetka cukru pomůže rozvinout pečené aroma.
Nyní vmíchejte rajčatový protlak a krátce orestujte. Poté přidejte konzervovaná rajčata a na mírném ohni je 10-15 minut povařte. Doporučuji rajčata v konzervě předem nakrájet nožem, aby později nebyla v guláši příliš hrubá.
Do hrnce přidejte zeleninovou polévku a vše přiveďte k varu. Nyní přidejte uvařené těstoviny a nasekanou petrželku. Osolte a opepřete a znovu přiveďte k varu. Těsně před podáváním vmíchejte zakysanou smetanu, která dodá dušeným nudlím příjemnou krémovou konzistenci.