Zdroj: AlexandrErin for Pixabay
Vydatná pánev s nudlovou sekanou
Tento pokrm je v mé domácnosti opravdovou klasikou! Kombinace vydatného mletého masa a pikantních nudlí dělá z tohoto pokrmu skutečné pohodové jídlo. Mleté maso se před vařením nudlí opeče a pokrm získá jedinečnou, vydatnou chuť, kterou si zamilují všichni členové rodiny.
Ingredience
- 400 g Mleté hovězí maso
- 300 g Těstoviny (nejlépe krátké jako fusilli nebo penne)
- 1 Cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 400 g Rajčata (čerstvá nebo konzervovaná)
- 2 Tablespoon rajčatové pyré
- 1 KL sůl
- 1⁄2 KL pepř
- 1 KL Uzená paprika
- 1 Tablespoon olivový olej
- Čerstvá bazalka (volitelně)
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu pánve s mletými těstovinami uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Doporučuji vařit těstoviny al dente, protože se budou v pánvi dále vařit.
Zatímco se těstoviny vaří, rozehřejte na velké pánvi olivový olej. Přidejte mleté hovězí maso a za častého míchání ho smažte, dokud zcela nezhnědne.
K mletému masu na pánvi přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte 2-3 minuty, dokud cibule lehce nezhnědne.
Nyní přidejte nakrájené papriky a smažte je další 2-3 minuty.
Nyní do pánve přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, poté přidejte rajčata. Nejdříve opečte rajčatový protlak, který opravdu zvýrazní chuť.
Vše dochuťte solí, pepřem a uzenou paprikou. Přidejte trochu vody, nemělo by to být příliš suché.
Směs nechte asi 10-15 minut vařit.
Přidejte do pánve uvařené těstoviny a dobře promíchejte, aby těstoviny mohly vstřebat omáčku.
Těstoviny naservírujte na talíře, podle potřeby je posypte trochou bazalky a podávejte horké.
Tento recept je ideální pro dny, kdy chcete snadno a rychle připravit vydatnou a sytou večeři. Dobrou chuť!