INZERCE

Zdroj: Facebook: superRECEPTY

Výborný pardubický perník

Pardubický perník patří neodmyslitelně k Vánocům. Slepují se marmeládou a polévají čokoládou.

INZERCE
Kdy péct vánoční pečivo? Plán s nejlepšími vánočními recepty

Recept najdete v tomto článku

Kdy péct vánoční pečivo? Plán s nejlepšími vánočními recepty

Ingredience

porce
70

Těsto

  • 1 kg mouka hladká speciální Přidáno do
  • 190 g Med Přidáno do
  • 10 g Salaika jelení sůl Přidáno do
  • 40 g džem Přidáno do
  • 1 kl skořice Přidáno do
  • prášek do pečiva Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do

Sirup

  • 1 kl prášek do pečiva Přidáno do
  • 500 g krystalový cukr Přidáno do
  • 250 ml voda Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve připravte sirup. Sirup se připravuje den předem. Je také dobré nechat těsto alespoň jednu noc v lednici.

2. Krok

Do hrnce dejte cukr, jedlou sodu a vodu. Sirup vařte 5 minut.

3. Krok

Těsto V míse smíchejte mouku, med, džem, vejce, šalvěj, skořici, prášek do pečiva a vařený sirup. Ze surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc v chladničce.

4. Krok

Druhý den těsto prohněťte a v případě potřeby přidejte ještě trochu mouky. Těsto se nesmí lepit.

5. Krok

Vyválejte těsto na tloušťku přibližně 5 mm a vykrajujte požadované tvary.

6. Krok

Vykrájené perníčky položte na plech vyložený pergamenovým papírem s rozestupy. Pečte 10 minut při 160 °C. Jinak by mohly ztvrdnout. Během pečení neotvírejte troubu.

7. Krok

Po upečení je nechte vychladnout a pak je můžete přenést na tác.

8. Krok

Perníčky slepte švestkovým džemem a polijte čokoládou nebo posypte cukrářskými ozdobami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty