Výborná buchta s tvarohem a broskvemi
Dnes připravíme výborný dezert, který se jistě zalíbí každému sladkému jazyku. Buchtu s tvarohem a broskvemi si můžete dopřát k snídani, svačině nebo jako sladký závěr po obědě.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 220 g cukru krupice
- čtvrt lžičky mleté skořice
- 7 g sušeného droždí
- 80 g máslo
- 250 ml mléka
- 2 žloutky
- 400 g cottage sýr
- 1 taška vanilkového cukru
- 2 vejce
- strouhanka
- 4 broskve
Nejnovější letáky
Postup
Do mísy přisypeme mouku, sůl, cukr, skořici a sušené droždí a promícháme. Máslo rozpustíme v mléce a necháme chvíli vychladnout.
Poté směs přilijeme k suchým ingrediencím a přidáme žloutky. Zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout asi hodinu.
Mezitím připravíme náplň. Tvaroh promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčky.
Kynoucí těsto rozválíme na plát, posypeme strouhankou a rozetřeme připravenou tvarohovou náplní. Na ni poklademe na plátky nakrájené broskve.
Poté z těsta vytvoříme buchtu a dáme ji péct do předehřáté trouby na 180 stupňů přibližně na 35 minut. Pokud se buchta začne příliš rychle zbarvovat, můžeme ji zakrýt alobalem.
Hotovou buchtu vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout, následně můžeme podávat.