INZERCE

Zdroj: aleksei bezrukov from Getty Images

Vodní kefír

Tento vodní kefír je ideální pro všechny, kteří hledají zdravý a osvěžující nápoj plný probiotik a živých kultur. Připravuji ho pravidelně a je skvělým zdrojem přírodního probiotika v naší domácnosti.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 4 Lžíce vodních kefírových zrn Přidáno do
  • 1 litrů filtrované vody Přidáno do
  • 4 Lžíce cukru Přidáno do
  • 12 kus bio citronu Přidáno do
  • 2 kus sušené fíky Přidáno do
INZERCE

Postup

360 min.
1. Krok

Vezměte si skleněnou nádobu o objemu 1,5 litru a vložte do ní vodní kefírová zrníčka, cukr a přidejte kousek citronu a sušené ovoce.

2. Krok

Nalijte vodu, nechte volný prostor pro kvašení. Dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.

3. Krok

Nádobu přikryjte kusem gázy, nebo utěrky a gumkou, aby do ní nevnikl prach nebo hmyz, ale aby mohla dýchat.

4. Krok

Nádobu umístěte do kuchyně mimo přímé slunce a nechte fermentovat 2-3 dny. Po 2 dnech ochutnejte, jestli je dostatečně kyselé podle vašeho gusta. Pokud ano, je hotové. Pokud chcete více kyselosti, nechte ještě den kvasit.

5. Krok

Po ukončení kvašení sceďte kefír přes jemné síto do čisté sklenice nebo láhve. Kefírová zrníčka zachyťte, umyjte v čisté vodě (nejsou-li špinavá, můžete je použít rovnou do dalšího kvašení bez mytí). Pro další fermentaci použijte opět stejný postup.

6. Krok

Pití ještě můžete nechat do druhého dne v lednici, získá tak perlivý efekt a je ještě více osvěžující. Ale dá se konzumovat i hned.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty