Zdroj: Pexels
Vietnamská polévka Pho Bo
Pho Bo je tradiční vietnamská polévka, silný vývar z hovězího masa plný chuti doplněný o rýžové nudle. Je to populární jídlo ve Vietnamu, kde bývá často konzumováno i jako snídaně nebo jako rychlý pokrm během dne.
Ingredience
- 1 kg hovězího kostního vývaru
- 500 g hovězího masa např krkovice nebo hovězí líčka
- 2 stroužky česneku
- 2 kusy čerstvého zázvoru
- 1 Lžíce krystalový cukr
- 2 Lžíce rýžového octa
- 2 Lžíce sojové omáčky
- 1 Lžíce mletého černého pepře
- 1 Balení Pho těstovin
- čerstvé bylinky např koriandr nebo bazalka na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte si troubu na 200 stupňů Celsia. Oloupejte cibuli a česnek a opečte je na pánvi dozlatova. Přidejte na kolečka nakrájený zázvor a orestujte ještě 1 minutu. Přidejte cukr, rýžový ocet, sojovou omáčku a mletý černý pepř. Promíchejte a nechte krátce povařit. Vložte maso do trouby a pečte ho 20 minut, nebo dokud není propečené. Vložte hovězí kostní vývar do velkého hrnce a přiveďte ho k varu. Přidejte opečenou cibuli, česnek a zázvor. Nechte polévku vařit 30 minut. Mezitím vařte Pho těstoviny podle návodu na obalu. Nakrájejte maso na tenké plátky. Do misky nalijte vařící polévku, přidejte těstoviny a plátky masa. Posypte čerstvými bylinkami.