INZERCE
Vepřový řeznícký guláš

Vepřový řeznícký guláš

Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Já si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater, ledvinek a srdcí.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g vepřové plece Přidáno do
  • 2 vepřová očištěná srdce Přidáno do
  • 500 g vepřových jater nebo zvěřinových Přidáno do
  • 100 g uzeného vepřového špeku Přidáno do
  • 2 Lžíce škvařeného sádla na restování Přidáno do
  • 5 cibuli Přidáno do
  • 3 Lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 červená cibule Přidáno do
  • 2 chilli červené papričky Přidáno do
  • 3 bobkový list Přidáno do
  • 1 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 1 Lžíce nového koření Přidáno do
  • 112 l vývaru na podlití Přidáno do
  • omytá a nadrobno nasekaná petrželka Přidáno do
  • pažitka na ozdobu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
2. Krok

Vnitřnosti, játra a srdce očištěné od všech blan a žilek dáme vařit do osolené vody společně s kořením, bobkovým listem a kuličkami nového koření asi na 1,5 hodiny.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
3. Krok

Vepřovou plec si očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve větším hrnci si rozpálíme sádlo a vepřovou plec na něm zprudka orestujeme, aby se zatáhla.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
4. Krok

Poté maso vyndáme stranou, znovu necháme tuk rozehřát a přidáme do něj nakrájenou cibuli, špek a koření, bobkový list a nové koření. Snížíme teplotu na střední stupeň, aby se nám cibule pomalinku restovala dotmava.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
5. Krok

Jakmile je cibule orestovaná dotmava, zalijeme ji vývarem a ten necháme vyvařit tak, aby nám z cibule vznikla tmavá kaše. Do té přimícháme mletou papriku a orestované maso, vše podlijeme vývarem a společně dusíme alespoň hodinu.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
6. Krok

Během vaření nakrájíme uvařená srdce a játra a vložíme k vepřovému masu do paprikového základu. Vše společně dusíme dohromady.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
7. Krok

Dochutíme solí, pepřem a česnekem, kdo chce, může přidat i majoránku, ale u zabijačkového guláše se preferuje spíše chuť masa než ingrediencí známých z klasického guláše.

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1
8. Krok

Pokud máte rádi jídlo barevné, můžete ho doladit čerstvou chilli papričkou, červenou cibulkou a čerstvou petrželovou natí

Vepřový řeznícký guláš - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty