Zdroj: Canva
Vepřový guláš
Česká klasika na milion způsobů, tím je výborný guláš. Maso na guláš se dá použít opravdu jakékoliv a my si dnes připravíme guláš z vepřového masa.
Ingredience
- 800 g vepřového masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce slunečnicového oleje
- 2 Lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 500 ml vývaru
- 2 Lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu
- 2 stroužky kmínu
- 1 bobkový list
- sůl
- pepř
- Petrželka
Nejnovější letáky
Postup
Prvně na sporáku si připravte velký hrnec či kotlík a zahřejte jej na střední teplotu.
Do hrnce přidejte olej nebo sádlo a rozehřejte.
Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je, dokud nejsou měkké a zlatavé.
Do mísy smíchejte mouku, sladkou papriku, kmín, pepř a sůl.
Opatrně obalte kousky vepřového masa v moučné směsi, aby byly rovnoměrně pokryté.
Přidejte maso do hrnce a opékejte ho, dokud neztuhne a zezlátne ze všech stran.
Přidejte rajčatový protlak nebo koncentrát, vývar, stroužky kmínu a bobkový list. Promíchejte a přiveďte k varu.
Snížte teplotu a zakryjte hrnec. Nechte guláš dusit přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka krásně nezhoustne.
Občas vše promíchejte a případně přidejte trochu vody, pokud se guláš příliš zahustí.
Před podáváním ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
Na talíře rozdělte vepřový guláš a posypte ho čerstvou nasekanou petrželkou či koriandrem.
Podávejte s knedlíky, houskovým knedlíkem nebo bramborovou kaší.