INZERCE

Zdroj: Pixabay

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 kg vepřového masa např kližky Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 1 Petržel Přidáno do
  • 1 celer Přidáno do
  • 1 lžíce másla nebo oleje Přidáno do
  • 2 lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 dl červené víno Přidáno do
  • 2 dl vývaru nebo voda Přidáno do
  • 1 lžíce sladké papriky Přidáno do
  • 1 lžička kmínu Přidáno do
  • a sůl pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.

Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte ho, až zezlátne. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a restujte společně s masem dalších 5 minut. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Přilijte víno a vývar nebo vodu a přidejte koření (sladkou papriku, kmín, sůl a pepř). Přiveďte guláš k varu a nechte ho při mírném varení probublávat, dokud maso není měkké (asi 1,5-2 hodiny). Podávejte s knedlíkem nebo houskovým knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Saláty

266 recepty

Jablko

155 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

317 recepty

Oběd

2788 recepty

Masové pokrmy

1370 recepty

Dršťky

118 recepty