INZERCE
Zdroj: Pixabay
Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika
Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 1 kg vepřového masa např kližky
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 Petržel
- 1 celer
- 1 lžíce másla nebo oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 dl červené víno
- 2 dl vývaru nebo voda
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- a sůl pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostky nakrájené maso a restujte ho, až zezlátne. Přidejte nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a restujte společně s masem dalších 5 minut. Přisypte mouku a dobře promíchejte. Přilijte víno a vývar nebo vodu a přidejte koření (sladkou papriku, kmín, sůl a pepř). Přiveďte guláš k varu a nechte ho při mírném varení probublávat, dokud maso není měkké (asi 1,5-2 hodiny). Podávejte s knedlíkem nebo houskovým knedlíkem.