INZERCE
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Vepřový bůček na houbách
U tohoto receptu se vždycky těším na okamžik, kdy vepřový bůček opeču dozlatova a pak ho přeliju voňavou houbovou omáčkou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g Vepřový bůček
- 300 g Houby
- 1 Cibule
- 2 stroužky Česnek
- 200 ml Smetana na vaření
- Sůl, černý pepř
- Majoránka
- olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Vepřový bůček očistěte, osolte a opepřete. Poté ho ze všech stran opečte na pánvi na oleji. Poté jej přendejte do pekáče a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 1 hodinu. Pozor, vepřový bůček by měl být měkký.
2. Krok
Zatímco se maso peče, připravte si houbovou omáčku. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmahněte na pánvi na oleji, přidejte nakrájené, osolené a okořeněné houby. Když houby mírně zežloutnou, přidejte smetanu na vaření. Osobně doporučuji nechat omáčku chvíli povařit, aby se všechny chutě propojily.
3. Krok
Hotové maso nakrájejte na plátky a podávejte s houbovou omáčkou.