INZERCE

Zdroj: Joshua Resnick from Canva

Vepřové maso po čínsku

Vepřové maso na čínský způsob je jídlo, které ráda připravuji k večeři, zejména když přijdou přátelé. Tato verze je moje nejoblíbenější, zkoušela jsem různé verze, ale tahle se mi zdá nejvyváženější - je pikantní, sladká, kyselá a má spoustu chuti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Vepřová panenka Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 2 stroučky Česnek Přidáno do
  • 1 paprika červená Přidáno do
  • 1 paprika Zelená Přidáno do
  • 4 lžíce Sójová omáčka Přidáno do
  • 2 lžíce med Přidáno do
  • 1 lžíce Rýžový ocet Přidáno do
  • 1 čajová lžička Strouhaný zázvor Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 2 lžíce Olej Přidáno do
  • 2 lžíce Olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve nakrájejte šunku na tenké plátky. Podle mých zkušeností je nejlepší maso před krájením na hodinu zmrazit, aby se lépe krájelo na tenké plátky.

2. Krok

Poté nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, papriku na proužky a nastrouhejte zázvor.

3. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj nakrájené maso. Smažte, dokud nezhnědne. Dávejte pozor, abyste maso nepřepálili, mělo by být šťavnaté.

4. Krok

K masu přidejte cibuli, česnek a zázvor a smažte další 2-3 minuty.

5. Krok

V misce smíchejte sójovou omáčku, med a rýžový ocet. Přidejte k masu.

6. Krok

Přidejte nakrájenou papriku a smažte dalších 5 minut.

7. Krok

Podle chuti osolte a opepřete. S množstvím soli buďte opatrní - sójová omáčka je obvykle dost slaná.

8. Krok

Podávejte s rýží.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty