Zdroj: Joshua Resnick from Canva
Vepřové maso po čínsku
Vepřové maso na čínský způsob je jídlo, které ráda připravuji k večeři, zejména když přijdou přátelé. Tato verze je moje nejoblíbenější, zkoušela jsem různé verze, ale tahle se mi zdá nejvyváženější - je pikantní, sladká, kyselá a má spoustu chuti.
Ingredience
- 500 g Vepřová panenka
- 1 Cibule
- 2 stroučky Česnek
- 1 paprika červená
- 1 paprika Zelená
- 4 lžíce Sójová omáčka
- 2 lžíce med
- 1 lžíce Rýžový ocet
- 1 čajová lžička Strouhaný zázvor
- sůl, pepř
- 2 lžíce Olej
- 2 lžíce Olej
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte šunku na tenké plátky. Podle mých zkušeností je nejlepší maso před krájením na hodinu zmrazit, aby se lépe krájelo na tenké plátky.
Poté nakrájejte cibuli a česnek nadrobno, papriku na proužky a nastrouhejte zázvor.
Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj nakrájené maso. Smažte, dokud nezhnědne. Dávejte pozor, abyste maso nepřepálili, mělo by být šťavnaté.
K masu přidejte cibuli, česnek a zázvor a smažte další 2-3 minuty.
V misce smíchejte sójovou omáčku, med a rýžový ocet. Přidejte k masu.
Přidejte nakrájenou papriku a smažte dalších 5 minut.
Podle chuti osolte a opepřete. S množstvím soli buďte opatrní - sójová omáčka je obvykle dost slaná.
Podávejte s rýží.