Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Vepřové maso na zelenině
Ráda bych se podělila o recept na jedno z mých oblíbených jídel, který jsem zkoušela připravovat mnohokrát. Dusené vepřové maso na zelenině mi připomíná rodinné nedělní obědy, kdy nás babička pohostila svými lahodnými pokrmy.
Ingredience
- 1 kg vepřového masa
- 2 kus cibule
- 3 kus mrkve
- 2 kus papriky
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl, pepř
- 2 Lžíce sladké papriky
- 1 Lžíce kmínu
- 300 ml vývaru
- 2 Lžíce hladké mouky
Nejnovější letáky
Postup
Měkké vepřové maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Pak je posolte, opepřete a obalte v mouce.
Na pánvi rozpalte olej a opečte maso ze všech stran do zlatova. Zde je důležité maso opravdu pořádně opečení, aby se zavřely póry a maso zůstalo šťavnaté.
Cibuli nakrájejte nadrobno a na oleji zkaramelizujte do světle zlatové barvy. Přidejte nastrouhaný česnek a opečené maso.
Zeleninu a přidejte ji k masu na pánvi. Krátce poduste a pak přidejte sladkou papriku a kmín.
Zakryjte pánvi a nechte dusit na mírném ohni cca 30 minut. Pokud je potřeba, přidejte trochu vývaru nebo vody.
Výsledná omáčka by měla být nádherně hustá a maso měkké a šťavnaté.