Zdroj: Rhönbergfoto for Adobe Stock
Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší
Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.
Ingredience
- 1 kg Uzená vepřová žebra
- 500 g kysané zelí
- 1 kg Brambory
- 125 ml mléko
- 50 g máslo
- sůl a pepř
- 1 Kus bobkový list
- 2 Sušené Hřebíček
Nejnovější letáky
Postup
Jak se dělají vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší? Vepřová žebra vložte do velkého hrnce s bobkovým listem a hřebíčkem (přiloženým k cibuli). Hrnec naplňte vodou tak, aby bylo maso zakryté. Pravidelně kontrolujte, zda není třeba vodu doplnit. Vařte na mírném ohni asi 90 minut. Po uvaření bude vepřové maso velmi křehké a šťavnaté, což je přesně požadovaný výsledek.
Zatímco se uzené vepřové maso vaří, připravte si kysané zelí. Dejte pozor, abyste zelí nepřevařili, jinak ztratí svůj říz. Co nejčerstvější kysané zelí zajistí nejlepší chuť.
Oloupejte brambory a zalijte je vodou ve velké pánvi. Vařte brambory, dokud nejsou měkké (přibližně 20-25 minut), a poté je slijte.
Mléko a máslo zahřívejte v malé pánvi, dokud se máslo nerozpustí. Směs nalijte na okapané brambory a rozmačkejte na krémovou kaši. Dochuťte solí a pepřem. Dobrá bramborová kaše by měla být vždy krémová, proto máslem a mlékem nešetřete!
Vepřová žebírka podávejte s kysaným zelím a bramborovou kaší. Plný talíř této lahodné kombinace nadchne celou rodinu.