INZERCE

Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky

Vepřová plec na houbách

Vepřovou plec na houbách a smetaně zkouším připravovat už několik let a vždycky jsem nadšená, jak vynikající chuť má tento jednoduchý tradiční český pokrm. Je perfektní pro rodinný oběd nebo večeři.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg vepřové plece Přidáno do
  • 500 g hub Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce oleje Přidáno do
  • 150 ml bílého vína Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejprve si připravte maso. Plec omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Pak ji osolte, opepřete a obalit v mouce.

2. Krok

V hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte do zlatova. Pokud máte chuť na trochu křupavější povrch, nebojte se ho nechat opečít déle.

3. Krok

Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z hrnce a v tomtéž oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený česnek a houby, které jste předtím očistil a pokrájel.

4. Krok

Jakmile jsou houby měkké, vrhněte maso zpět do hrnce, zalijte bílým vínem a nechte povařit cca 15 minut pod pokličkou.

5. Krok

Pak už jen stačí přidat smetanu, promíchat a nechat ještě chvíli povařit, aby se chutě propojily.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty