Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Vepřová plec na houbách
Vepřovou plec na houbách a smetaně zkouším připravovat už několik let a vždycky jsem nadšená, jak vynikající chuť má tento jednoduchý tradiční český pokrm. Je perfektní pro rodinný oběd nebo večeři.
Ingredience
- 1 kg vepřové plece
- 500 g hub
- 1 kus cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř
- 1 Lžíce hladké mouky
- 2 Lžíce oleje
- 150 ml bílého vína
- 200 ml smetany na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si připravte maso. Plec omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky. Pak ji osolte, opepřete a obalit v mouce.
V hrnci rozpalte olej a maso na něm opečte do zlatova. Pokud máte chuť na trochu křupavější povrch, nebojte se ho nechat opečít déle.
Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z hrnce a v tomtéž oleji orestujte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte na plátky nakrájený česnek a houby, které jste předtím očistil a pokrájel.
Jakmile jsou houby měkké, vrhněte maso zpět do hrnce, zalijte bílým vínem a nechte povařit cca 15 minut pod pokličkou.
Pak už jen stačí přidat smetanu, promíchat a nechat ještě chvíli povařit, aby se chutě propojily.