INZERCE

Vepřová panenka pečená v alobalu

Vepřová panenka je jedno z nejměkčích a nejšťavnatějších masek, které si můžete vychutnat. Pokud ji správně připravíte, budete mít na talíři pravý kulinářský zážitek. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 vepřová panenka Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián) Přidáno do
  • 200 ml smetany na šlehání Přidáno do
  • 1 Balení hrubého hrachu Přidáno do
  • hliníková fólie Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme na medailonky.

2. Krok

Pánev rozpálíme, přidáme trochu olivového oleje a maso z obou stran krátce opečeme. Maso vyjmeme a dáme stranou.

3. Krok

Na pánev přidáme máslo a prolisovaný česnek, chvíli smažíme a poté přidáme bylinky.

4. Krok

Do pánve opět vložíme maso, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme dusit na mírném ohni cca 20 minut.

5. Krok

Medailonky vyjmeme a podáváme s hrubým hrachem a omáčkou, kterou připravíme tak, že do pánve, ve které se maso peklo, přidáme smetanu na šlehání a povaříme do zhoustnutí. Pečená panenka v alobalu je připravená!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty