Vepřová panenka pečená v alobalu
Vepřová panenka je jedno z nejměkčích a nejšťavnatějších masek, které si můžete vychutnat. Pokud ji správně připravíte, budete mít na talíři pravý kulinářský zážitek. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale výsledek stojí za to.
Ingredience
- 1 vepřová panenka
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- olivový olej
- máslo
- čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
- 200 ml smetany na šlehání
- 1 Balení hrubého hrachu
- hliníková fólie
Nejnovější letáky
Postup
Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a naporcujeme na medailonky.
Pánev rozpálíme, přidáme trochu olivového oleje a maso z obou stran krátce opečeme. Maso vyjmeme a dáme stranou.
Na pánev přidáme máslo a prolisovaný česnek, chvíli smažíme a poté přidáme bylinky.
Do pánve opět vložíme maso, zakryjeme hliníkovou fólií a necháme dusit na mírném ohni cca 20 minut.
Medailonky vyjmeme a podáváme s hrubým hrachem a omáčkou, kterou připravíme tak, že do pánve, ve které se maso peklo, přidáme smetanu na šlehání a povaříme do zhoustnutí. Pečená panenka v alobalu je připravená!