INZERCE
Zdroj: Canva
Vepřová panenka na grilu
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 600 g vepřové panenky
- 3 Lžíce olivho oleje
- 2 Lžíce Med
- 2 Lžíce sojé omáčky
- 3 stroužky česneku (utřeného)
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké míse smícháme olivový olej, med, sojovou omáčku, utřený česnek, mletý pepř, mletý kmín a sůl.
2. Krok
Vepřovou panenku omyjeme pod tekou vodou a osušíme. Poté ji nakrájíme na stejnoměrné plátky tloušťky asi 2 cm.
3. Krok
Plátky masa vložíme do marinády a důkladně je obalíme. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny ideálně však přes noc.
4. Krok
Vepřovou panenku vyndáme z marinády. Grilujeme na rozpálené pánvi 3-5 minut z každé strany, dokud maso není propečené. Dejte si pozor na přílišné vysušení masa. Uprostřed musí být růžové.
5. Krok
Hotovou vepřovou panenku necháme chvíli odpočinout a pak ji nakrájíme na tenké plátky.