INZERCE

Zdroj: Canva

Vepřová panenka na grilu

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 600 g vepřové panenky Přidáno do
  • 3 Lžíce olivho oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce Med Přidáno do
  • 2 Lžíce sojé omáčky Přidáno do
  • 3 stroužky česneku (utřeného) Přidáno do
  • 1 lžička mletého pepře Přidáno do
  • 1 lžička mletého kmínu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejprve si připravíme marinádu. Ve velké míse smícháme olivový olej, med, sojovou omáčku, utřený česnek, mletý pepř, mletý kmín a sůl.

2. Krok

Vepřovou panenku omyjeme pod tekou vodou a osušíme. Poté ji nakrájíme na stejnoměrné plátky tloušťky asi 2 cm.

3. Krok

Plátky masa vložíme do marinády a důkladně je obalíme. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny ideálně však přes noc.

4. Krok

Vepřovou panenku vyndáme z marinády. Grilujeme na rozpálené pánvi 3-5 minut z každé strany, dokud maso není propečené. Dejte si pozor na přílišné vysušení masa. Uprostřed musí být růžové.

5. Krok

Hotovou vepřovou panenku necháme chvíli odpočinout a pak ji nakrájíme na tenké plátky.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty